info@wzcdebuurt.be
Contacteer ons:03/310 09 00

Hey! Zin om vrijwilliger te worden?

Sluit je aan bij de beste vrijwilligersgroep ooit!

Ons huis besteedt veel aandacht aan de inzet van vrijwilligers. De vrijwilligerswerking heeft als doel extra aandacht te schenken aan de bewoner en zijn familie als aanvulling op de zorg en de begeleiding van de bewoner. De inzet van vrijwilligers is altijd surplus, een toegevoegde waarde. Het vrijwilligerswerk vormt een onmisbare schakel in het leven, wonen en de zorgverlening in ons huis

De vrijwilligers bieden steun op verschillende domeinen:

Hulp in de cafetaria

Onze cafetaria vormt een ontmoetingspunt waarin bewoners en hun naasten ontspannen kunnen genieten van elkaar en een drankje. Deze cafetaria wordt volledig ondersteunt door vrijwilligers en zij zorgen ervoor dat je er elke dag van 14.00 uur tot 17.00 uur terecht kan, ook op zon- en feestdagen en steeds met de glimlach. Ze zijn steeds op zoek naar toffe medevrijwilligers die mee willen zorgen deze zeer belangrijke ontmoetingsplaats open te houden.

Deelname aan activiteiten en uitstappen.

Leven toevoegen aan de dagen is de leuze, maar hier zijn vrijwilligers zeer noodzakelijk in. Ze zorgen voor de kers op de taart bij activiteiten. De vrijwilligers worden betrokken in allerlei grote en kleine activiteiten zoals bijvoorbeeld:

  • Deelname aan zangstondes
  • Wandelingen met bewoners
  • Individuele bezoeken
  • Kookactiviteiten
  • Creatieve activiteiten
  • ..

Hulp in het huishouden

Ons huishouden draaiende houden, daar helpen ook onze vrijwilligers bij, sommigen komen graag afwassen of de was plooien, anderen helpen bij de bediening aan tafel. Elk van hen zorgt dat er meer tijd vrij komt om nog betere zorgen te kunnen bieden aan onze bewoners en daarom juist zijn ze zo belangrijk.

Wat bieden we onze vrijwilligers:

Vrijwilliger zijn, dat doe je omdat je dat zelf wilt, maar dat wil niet zeggen dat we als organisatie niets te bieden hebben aan onze vrijwilligers. We staan er prat op dat we de allerfijnste groep vrijwilligers hebben die voor elkaar ook buiten de muren van dit huis er echt willen zijn. We ondersteunen ze door een goede werking op poten te zetten, waar de vrijwilliger zelf mee mag bepalen hoe we het doen. Dit toetsen we af tijdens de vrijwilligersvergaderingen. Maar ook persoonlijke begeleiding is mogelijk.
We zorgen voor een goede verzekering en ondersteuning door het vrijwilligersplatform VONAK. Zo kan je als vrijwilliger gerust zijn dat wettelijk alles tot in de puntjes in orde is.
Verder zorgen we ervoor dat we vraaggestuurde opleidingen organiseren over diverse thema’s zoals ‘hoe ga ik om met personen met dementie’.
Maar we zorgen ook vooral voor veel dankbaarheid en die tonen we het hele jaar door met als uitschieter het jaarlijkse vrijwilligersfeest. Een feest waarop we vanwege alle bewoners, personeelsleden en naasten ‘bedankt’ kunnen zeggen.

Hebt u interesse om aan te sluiten bij de vrijwilligers, en wilt u een stukje van uw tijd doorbrengen met de bewoners dan nodigen wij u graag uit voor een kennismakingsgesprek.