info@wzcdebuurt.be
Contacteer ons:03/310 09 00

Zorgzaam Zoersel

Een rolluik op en neer laten, het hondje uitlaten, iets afhalen bij de apotheker … Het lijkt eenvoudig, maar dat is niet voor iedereen zo.

Achter heel wat deuren wonen mensen die zorg nodig hebben. Achter andere deuren wonen mensen die met plezier een helpende hand reiken. Alleen weten ze het vaak niet van elkaar.

Vanuit de overheid worden tal van maatregelen genomen om mensen te ondersteunen opdat ze zo lang mogelijk thuis kunnen blijven. Ook vanuit gemeente en ocmw doen we heel wat inspanningen. Professionele zorgdiensten bijvoorbeeld zijn daarbij onmisbaar. Ook mantelzorgers – die thuis voor iemand zorgen – vervullen daarin een onschatbare rol. Daarnaast is er de spontane en nabije hulp van een buurtgenoot die het leven thuis en in de buurt zoveel warmer en aangenamer maakt.

Om dit laatste te ondersteunen, willen we graag bekijken of het mogelijk is een buurtzorgnetwerk op te richten in de buurt van het woonzorgcentrum De Buurt aan het Kermisplein. Met het buurtzorgnetwerk ‘Zorgzaam Zoersel’ willen we proberen die mensen uit de buurt met mekaar in contact te brengen om zo ‘vraag en aanbod’ op elkaar af te stemmen. Het nieuwe woonzorgcentrum de Buurt zien we letterlijk en figuurlijk als het centrale punt in dat netwerk.

Woont u in de straten Krekelenberg, Kerkstraat, Kermisplein, Pijlstraat, Boogstraat, Doelen, Pastoor Doxlaan, Smissestraat, Westmallebaan of Dorp? Wil je hier meer over weten?  Neem contact op met het woonzorgcentrum via 03/310.09.00 of registreer je volledig vrijblijvend en gratis op Zorgzaam Zoersel via Cubigo.