info@wzcdebuurt.be
Contacteer ons:03/310 09 00

Fietsen voor Welzijn

‘Fietsen voor Welzijn’ is een initiatief van KWB Zoersel waarmee ze de activiteiten van het welzijnsteam voor de bewoners van WZC De Buurt hartverwarmend willen ondersteunen. Om dit vuur nog meer aan te wakkeren, hebben ze dit goede doel ook aangemeld voor de Warmste Week.
Wim Molly, van KWB Zoersel, zegt dat ze al langer op zoek waren naar een goed doel, dat lokaal was en aanleunde bij de hobby van velen namelijk fietsen. Toen ze het verhaal van de rolstoelfiets hoorden was de keuze snel gemaakt. Wim is trouwens geen onbekende in het WZC, want hij sponsort al 2 jaar op rij Marino Punk die telkens met zijn muziek de bewoners van het WZC een heerlijke namiddag bezorgt.
Toen Wim contact zocht met WZC De Buurt, om gezamenlijk activiteiten voor dit goede doel te organiseren, legden de wielerfanaten van KWB Zoersel meteen al wekelijks een deel van de pot opzij na hun fietstochten. Een nobel gebaar en de eerste gezamenlijke activiteit die al snel volgde was de festiviteit tijdens het WK wielrennen op zondag 29 september. In een tent voor WZC De Buurt werd onder het genot van een hapje en een drankje gekeken naar de verrassende finale. Hoewel het nat en stormachtig weer was, niet enkel in Engeland waar de koers werd gereden, was er een grote opkomst en werd het een huiselijke namiddag.
Die dag is men ook gestart met de verkoop van bidons en granola voor het goede doel en op die manier hebben al vele mensen eveneens het welzijnsteam ondersteund.
Dat een gezellig samenzijn met eten en drinken voor een goed doel altijd werkt, bewees het succes van de brunch op zondag 24 november. In een zeer goed gevulde cafetaria van WZC De Buurt werd er met hulp van vrijwilligers door bewoners, familie en vrienden zalig gesmuld van het eten dat verzorgd werd door Sodexo.
Fietsen voor Welzijn
Om ‘Fietsen voor Welzijn’ in schoonheid af te sluiten, is besloten om de cheque met het gespaarde bedrag van al deze activiteiten af te gaan geven in Kortrijk waar de Warmste Week wordt georganiseerd van 18 tot 24 december. Om de prettige samenwerking van KWB Zoersel en WZC De Buurt symbolisch te onderstrepen fietsen we op 21 december samen, óók met de rolstoelfiets, naar Kortrijk. Met deze sportieve uitdaging willen we via ‘kilometer-sponsoring’ ook nog geld verzamelen voor het goede doel.
Als de weergoden ons goed gezind zijn vertrekken we 21 december om 8u00 in Zoersel en hopen we na 130 km, wellicht moe en voldaan rond 16u00 aan te komen in Kortrijk.
Via facebook kan je de voorbereidingen en de tocht op 21 december volgen.
Vergeet nooit dat je bijdrage aan het goede doel ‘Fietsen voor Welzijn’ een groot genot betekent voor de bewoners WZC De Buurt, die dankzij het team welzijn aan een hartverwarmende activiteit kunnen deelnemen. Oprecht hartelijk dank aan iedereen die daar op zijn manier aan bijdraagt!

Lees dit en nog andere leuke artikels in het laatste Buurtkrantje van het jaar!