info@wzcdebuurt.be
Contacteer ons:03/310 09 00

Ja! De rolstoelfiets is er!

Misschien herinner je het buurtfeest vorig jaar september. De Buurt bestond toen 5 jaar en dat hebben we feestelijk gevierd op vrijdag met onze bewoners, zaterdag met het personeel en zondag met heel de buurt van De Buurt.
Naast flink feesten zijn we die dagen ook gestart met het inzamelen van geld voor ons goede doel: de rolstoelfiets. De rolstoelgebruiker kan gemakkelijk en zonder veel inspanning in zijn eigen rolstoel op de rolstoelfiets worden vastgeklikt. Dan zijn we weg, door het mooie Zoersel en kunnen we dus echt deel uitmaken van de buurt.
Vele mensen en organisaties hebben gesponsord zodat we de rolstoelfiets hebben kunnen aankopen. Momenteel staat hij te pronken in onze cafetaria en een aantal bewoners hebben ook al kunnen genieten van een ritje. Dat het zalig genieten is horen we van iedereen. Zelf fietsen is voor onze bewoners niet meer mogelijk maar als passagier genieten ze
even goed van de wind die door hun haren waait en van de andere omgeving. Al fietsend kunnen ze genieten van leuke uitstappen en straffe verhalen vertellen. Herinneringen over het eerste vrijheidsgevoel op de fiets, het fietsen naar school, mooie tochten langs bijzondere plekken of gewoon het blokje om naar de winkel.
Nu de rolstoelfiets er is willen we uiteraard dat er zoveel mogelijk bewoners van genieten. Tot op heden is het enkel personeel van het WZC dat de rolstoelfiets bestuurt, maar in de toekomst mogen ook andere mensen een ritje maken met onze bewoners.

Dit en nog zoveel meer in het Buurtkrantje van augustus. Klik hieronder om het helemaal te doorbladeren.